Välkommen till PTCCS

logga ai3psdHär samlas PT-entusiaster från landets alla hörn och från våra grannländer. hotrod11Bli medlem, gammal som ung, häng med på allt kul vi gör under hela året i hela landet! Kom gärna med idéer som gör våra träffar ännu trevligare.
Här finns många duktiga PT-mekare som kan ge tips och råd om du behöver.

Det viktigaste med hela vår verksamhet är att ha KUL!

logga alone 150x56Ni handlar väl genom vår sida på Sponsorhuset när ni är ute och shoppar på nätet? Det tjänar både ni och klubben på. är du inte redan medlem där så skynda att registrera dig. Det kostar ingenting men du får pengar tillbaka på alla köp du gör.

 

PTcruiserlinkslogo Sidor med mycket smått och gott för PT-fans

Cruisershop.nl / Ptcompany.co.uk / Cruisershop.nl

Kör försiktigt

116small

 

Claes pepparkaksbak - En alldeles speciell PT

Som en stor entusiast av PT Cruiser och dessutom husvagnsägare måste jag dela med mig av denna lilla story som inträffade då förra årets stora julbak inleddes hos fam Björk, far i huset drog sig undan för att göra något "annat". Ni som har haft hjälp av barnen i köket när det gäller bakning förstår precis vad jag menar.

Hur som haver skulle det till slut bli dags för pepparkakshus. Detta är far i husets uppgift då hustrun tycker man kan köpa färdigt bara sätta ihop *hm*.. Sagt och gjort, hur ska huset se ut denna gång, frågar far i huset barnen som självklart ville vara med. Vet inte, sa barnen med gemensam stämma. Vi gör en husvagn, sa far. JAAAA!! skrek barnen. Jaha, sa far, hur får man till en sådan? *hmm...*

Fram med datorn och skissade på en ritning i lämplig storlek till en pepparkakshusvagn! Suck hördes från hustrun, som försvann ut och gjorde något "annat"!?!?

Ritningen klar till slut och pepparkaksdegen hämtades ur kylskåpet med glada tillrop från barnen och mera suckar från hustrun.

Degen kavlades med visst besvär ut till lämplig tjocklek och alla delar skars med varsam hand ut och lades på plåtar för att gräddas i ugnen. Sedan var det "bara " att montera ihop alla delar med hjälp av smält socker precis som traditionen kräver.

Jodå efter någon timmes slit liknade det faktiskt en husvagn, nu skulle den bara dekoreras och göras fin tyckte barnen, med kristyr och godis precis som alla pepparkakshus ska ha, och jovars visst blev den fin men... En husvagn utan dragbil går väl inte.

PepparkaksHusvagn

Tänk tänk tänk, hmm... hm... Vi måste ha en PT till husvagnen!!! JAAAAA! skrek barnen på nytt om möjligt ännu högre än förut och hustrun suckade än en gång över far i husets galna idéer, dessvärre sprang vi på problem omgående då degen som skulle gjorts pepparkakor av redan var slut (den gick åt till husvagnen).

Hur övertalar man hustrun om att ny deg måste lagas till då den förra redan är slut, och inga pepparkakor har ännu sett dagens ljus!? Far får ta fram allt han lärt sig om hur man charmar en kvinna, och få henne till att göra som han vill.

Visst lyckades far att få mera deg till fortsatta övningar i köket, men hustrun suckar och skakar på huvudet och mumlar något nästan ohörbart om tokig.. mummel.. mummel... läkare.. mummel... mummel... låsas in... mummel... mummel... Far i huset förstår ingenting av vad hustrun menar.

Hur får man då till en pepparkaksPT? Tänk... tänk... tänk... Det måste bara gå på något sätt.

Fram med massa tidningspapper och aluminiumfolie och knöla ihop till en modell av en PT – då går hustrun ut !?!? Inte ut ur köket, utan ut ur huset!!! Fram med den nygjorda degen och börja kavla (man kanske skulle sadla om och bli bagare?). Jo det gick lite enklare denna gång, sedan var det bara att rulla degen över modellen och in i ugnen. Visst blev det en PT!

PepparkaksPT

PeppEkipage

Till far i husets stora förvåning står det ytterligare en deg i kylen dagen efter det stora baket, den andra gick åt till PT´n. DEN DEGEN SKA JAG HA!! skriker hustrun när far öppnar kylen så barnen försvinner ut och far tappar hakan. Den julen åt far väldigt lite pepparkakor…….