Välkommen till PTCCS

logga ai3psdHär samlas PT-entusiaster från landets alla hörn och från våra grannländer. hotrod11Bli medlem, gammal som ung, häng med på allt kul vi gör under hela året i hela landet! Kom gärna med idéer som gör våra träffar ännu trevligare.
Här finns många duktiga PT-mekare som kan ge tips och råd om du behöver.

Det viktigaste med hela vår verksamhet är att ha KUL!

logga alone 150x56Ni handlar väl genom vår sida på Sponsorhuset när ni är ute och shoppar på nätet? Det tjänar både ni och klubben på. är du inte redan medlem där så skynda att registrera dig. Det kostar ingenting men du får pengar tillbaka på alla köp du gör.

 

PTcruiserlinkslogo Sidor med mycket smått och gott för PT-fans

Cruisershop.nl / Ptcompany.co.uk / Cruisershop.nl

Kör försiktigt

116small

Johan – Östhammar

PT Cruiser, en sån skulle jag vilja ha!

Detta var min första tanke när denna läckra skapelse introducerades på marknaden. Men fattig som man var, så hade man ju då inte råd att köpa en spritt ny PT när den väl kom. Trodde väl heller inte att en PT:n skulle kunna vara en direkt lämplig bil för en småbarnsfamilj som vi då var, den såg ju inte direkt stor ut, så att jag fick allt slå den drömmen ur hågen tills vidare.

Men sensommaren 2003, sedan den tidigare bilen blivit skrot efter en påkörning bakifrån, är vi lyckliga ägare av en PT. Detta var väl inte direkt vad jag räknade med när vi började leta efter ny bil då. Men glatt överraskad så blev till och med frugan helt såld på PT.

Bilen var en svart Touring Edition av 2000 års modell, den hade i stort sett allt i grundutrustningsväg som vi då ville ha förutom orginalutrustningen. Larm, tonade rutor, dubbade vinterdäck på lättmetall fälg, full servicebok samt manuell låda.

Vi är nu inne på vår andra PT efter ha kört drygt ett år och 2500 problemfria mil med den gamla. Denna gång blev det en svart (jag som sa aldrig mer en svart) 2,2 L CRD (diesel alltså) Limited av 2002 års modell. Valet föll på en turbodiesel eftersom bensinturbon fortfarande är för ny och dyr för våran plånbok, samt att dieseln är att föredra då vi planerar att dra husvagn kommande somrar.

Denna bil är utrustad med följande extratillbehör, än så länge:
Chiptrim – som ska ge ca 21 hk och 45 NM till
Sänkningssats
5 ekrade 18" fälgar med ”eltejp” runt. Fram 225/40 & bak 255/35
6 ekrade 16" fälgar med dubbfria vinterdäck
Kraftigare slutdämpare med grövre kromat utblås
Takspoiler
Avtagbar dragkrok
Extraljus bakom grillen
Kompressor horn
Sport luftfilter
Biljard kula (eightball) som växelspaksknopp
Nya lås knoppar, eightball
Rostfria instegs lister
Sportpedaler
Stänkskydd bak med PT logga
Bromsljus med PT logga
PT bagagerums matta

Bilmodellen PT Cruiser tycker man bara om mer och mer desto längre man ägt den. Trevlig att köra, väcker uppseende och inga direkta problem.

Kör nu lugnt, så syns vi säkert på vägarna.
Johan, Malin, Alva & Emma.

Mvh – Johan Landberg
Riksträffansvarig PT Cruiser Club Sweden

149 pt2

149 pt1

149 pt

Lite smått och gott från mitt garage